Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Een hypotheek met NHG wordt iets goedkoper

Volgend jaar wordt het afsluiten van een hypotheek met NHG iets goedkoper. Maar helaas gaat het maar om een zeer geringe verlaging van de kosten.

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft als voordeel dat je bij het gedwongen verkopen van jouw huis met een restschuld, recht kunt hebben op kwijtschelding van de restschulden. Door de stijgende huizenprijzen wordt er steeds minder gebruik gemaakt van deze garantie. Een verlaging van de kosten van deze garantie werd dus al verwacht, maar het gaat maar om een zeer beperkte verlaging van de kosten per 2019.

Wat kost een NHG hypotheek?

Het verkrijgen van een dergelijke hypotheek betaal je eenmalig kosten voor bij het afsluiten van de hypotheek. De kosten bedragen nu nog 1 procent van de koopsom. Bij het kopen van een huis voor 250.000 euro betaal je dus 2.500 euro aan kosten. Per 1 januari zakken de kosten naar 0,9 procent van de koopsom. Deze korting is mooi meegenomen, maar is maar beperkt. Geldverstrekkers zijn blij met deze garantie en belonen het met een paar tiende procent korting op de hypotheekrente. De laatste jaren gaat het goed met de huizenprijzen, dus hechten geldverstrekkers ook minder waarde aan de NHG. Dus geven ze ook gemiddeld een kleinere korting op de hypotheekrente. Hierdoor wordt het voordeel van een hypotheek met NHG steeds kleiner.

Je kunt volgend jaar meer hypotheek met NHG krijgen

De NHG is beschikbaar tot een gemaximeerde koopsom. Voor 2018 bedroeg de maximale koopsom nog 265.000 euro. Door de gemiddeld gestegen huizenprijzen kun je vanaf 1 januari tot een maximale koopsom van 290.000 euro met NHG lenen. Uitgaande van de maximale hypotheek zakken de kosten voor NHG met een paar tientjes. In 2018 betaal je maximaal 2.650 euro en vanaf 2019 maximaal (0,9 procent van 290.000 euro) 2.610 euro. Hierdoor wordt de dalende interesse voor een hypotheek met NHG niet weer aangewakkerd.

Het spaarpotje van de NHG is goed gevuld

De laatste jaren werden er weer meer hypotheken afgesloten met NHG. En er wordt steeds minder gebruik gemaakt van de garantie. Dat blijkt ook uit het spaarpotje van de Waarborgfonds Eigen Woningen (uitvoerder van de NHG). Ze hebben inmiddels een reserve opgebouwd van 1,175 miljard euro. Door de verwachte verder stijgende huizenprijzen zal de spaarpot van het fonds nog beter gevuld raken in 2019.

Kan een hypotheek met NHG nog uit?

Het premievoordeel van NHG is kleiner geworden, maar dat wil nog niet zeggen dat het niet meer uit kan. Bij het kopen van een huis blijft het advies om in ieder geval een hypotheek met NHG te overwegen.