scharenborg
Historie

Historie

In het kerkdorp Beltrum, gelegen tussen de vestingstadjes Groenlo en Borculo in de Gelderse Achterhoek staat vanaf oktober 1992 ons Assurantiekantoor aan de Hassinkstraat. Het kantoor is gevestigd in een voormalige bakkerij en biedt voldoende ruimte voor onze werkzaamheden.

In 1937 werd door Jans Scharenborg, de eerste stappen gezet in assurantieland. Naast een gemengd boerenbedrijf en handel in petroleum e.d. verdiende hij ook een paar centen bij in hoedanigheid van agent van de verzekeringsmaatschappij St. Petrus. Goed voorbeeld doet goed volgen dus besloot zoon Theo Scharenborg, in de voetsporen te treden van zijn vader. Na een korte tijd als loondienstagent te hebben gewerkt voor twee verzekeraars, besloot hij in 1962 om zich als zelfstandig tussenpersoon te vestigen in Beltrum. Naast Theo Scharenborg was ook zijn vrouw Rikie vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingen binnen het kantoor.
Per 1 januari 1993 is Huub Scharenborg mede-eigenaar geworden en is het bedrijf verder gegroeid. Na 25 jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf, was het tijd om de bakens te verzetten.

In 2018 heeft hij het bedrijf overgedragen aan Edwin Penterman.  In 1998 is Edwin als stagiair begonnen bij Scharenborg. Vervolgens is hij in 2000 in dienst gekomen. Eerst als medewerker binnendienst en vervolgens als adviseur buitendienst. Ook werd hij steeds meer betrokken bij het management en uiteindelijk heeft Huub hem de mogelijkheid tot overname geboden. Essentieel is dat er voor onze relaties niets zou veranderen en de naam behouden zou blijven. De naam Scharenborg Beltrum B.V.  is ijzersterk en staat voor kwaliteit! Het team blijft onveranderd zodat onze relaties dezelfde contactpersonen houden.

Edwin Penterman

 

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen