Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Nederlanders sparen niet genoeg

Het goede nieuws is, 86 procent van de Nederlanders spaart. Maar 40 procent van deze mensen spaart niet voldoende, tenminste volgens de normen van het Nibud.

Van het maandelijkse inkomen kun je niet zo even een nieuwe wasmachine of zelfs een auto kopen. Je moet dus maandelijks een deel van jouw inkomen reserveren voor grotere uitgaven. Daar kom je niet onderuit. Het bedrijf Savedo heeft onderzocht hoe Nederlanders sparen. Het blijkt dat we vooral onvoldoende sparen.

Vier op de tien Nederlanders heeft geen spaargeld

Bij 40 procent van de Nederlanders ontstaat gelijk een probleem als er iets duurs kapot gaat. Het is niet gelukt om spaargeld op te bouwen. Hoe moeten ze dan aan een paar honderd euro komen om bijvoorbeeld de wasmachine te vervangen? Ze kunnen familie en vrienden vragen om een lening, maar dat is ook niet wenselijk. Een lening bij de bank aanvragen kan. Ook dan ontstaat er een probleem. Het geleende bedrag moeten ze wel terugbetalen. Er was al geen geld om te sparen en nu moet er rente worden betaald en de lening moet afbetaald worden. Op deze manier ontstaan geleidelijk problematische schulden.

60-plussers hebben wel een goede financiële buffer

Ongeveer 58 procent van de 60-plussers heeft volgens eigen zeggen een goede buffer opgebouwd. De helft van de Nederlanders tot 30 jaar geeft toe dat ze te weinig geld achter de hand hebben. Maar dan is de vraag “Wat is een goede financiële buffer?”. Is een spaarkapitaal van 5.000 euro voldoende, of moet je eerder denken aan een bedrag van 25.000 euro? Daar heeft het Nibud een goed onderbouwde mening over. Wij berekenen wat een standaardgezin voor spaarbuffer nodig heeft volgens het Nibud.

Voorbeeld:

We gaan uit van een gezin met twee kinderen. Ze wonen in een koophuis met een WOZ-waarde van 250.000 euro. Gezamenlijk hebben de partners een netto inkomen van 3.500 euro. Ze rijden ieder in compacte middenklasse auto's die ze in eigendom hebben. Deze auto’s hebben een vervangingswaarde van 8.000 euro.

Volgens de bufferberekenaar van het Nibud heeft het gezin een spaarkapitaal nodig van 27.500 euro. De hoogte van het bedrag wordt vooral veroorzaakt door de twee auto’s. Dit is een groot bedrag om achter de hand te hebben, maar voor financiële zekerheid heb je geld nodig.

Waarom zou je sparen? De spaarrente is bijna nul!

Het sparen levert inderdaad bijna niets op. Er zijn manieren om meer rendement te pakken, maar daar kleven wel risico’s aan. Het sparen kun je er niet onderuit. Je moet wel spaargeld achter de hand hebben. Want als je niet spaart, moet je uiteindelijk lenen. Het geleende bedrag moet je terugbetalen, plus een rente van 6 tot 9 procent. Je spaart dus niet voor de spaarrente, maar om hoge kosten aan rente te voorkomen.