Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neemt het stokje over van Huub Scharenborg

Scharenborg Beltrum b.v. krijgt een nieuwe eigenaar. Huub Scharenborg draagt zijn bedrijf over aan Edwin Penterman, al ruim 18 jaar in dienst bij het kantoor. Huub zal tot eind september op de achtergrond afrondende werkzaamheden verrichten. Als klant houdt u vanzelfsprekend uw vertrouwde aanspreekpunten.

 

Met de formele overdracht eind september aan Edwin Penterman, stapt de derde generatie Scharenborg uit het in 1937 opgerichte bedrijf. Huub Scharenborg: “Nadat mijn vader Theo er een professioneel en gewaardeerd kantoor van had gemaakt, heb ik mij vanaf 1993 volledig gericht op de verdere uitbouw van het bedrijf. Met succes. In de regio en ver daarbuiten groeide Scharenborg uit tot een toonaangevend advieskantoor voor MKB, agrarische sector en particulieren op het gebied van verzekeringen, hypotheken en complete financiële planningen. Daarnaast hebben we met onze vestiging van de RegioBank een absoluut succesnummer in handen.”

 

 

 

Betrokken en servicegericht

“Dat we zo’n sterke positie in de markt hebben veroverd, heeft verschillende redenen”, vertelt Huub. “Allereerst hebben we een hecht team dat gáát voor het belang van de klant. We zijn erg betrokken bij het wel en wee van onze klanten, kennen ze persoonlijk en zijn ontzettend servicegericht. Maatwerk leveren is voor ons de normaalste zaak van de wereld.” En dan is er nog de grote plus van het volmachtbedrijf Licent Assuradeuren. Huub: “Via Licent – waar we mede-oprichter van zijn – kunnen we onze klanten een breed scala aan verzekeringsoplossingen bieden.”

 

Veel energie gekost

Na 25 jaar leiding te hebben gegeven aan zijn bedrijf, vindt Huub het nu tijd om de bakens te verzetten. “De uitbouw van Scharenborg heeft mij heel veel tijd en vooral energie gekost. Het leverde een prachtig bedrijf op met fijne klanten, maar trok ondertussen wel een grote wissel op mijn privéleven. Toen ik 50 jaar werd ben ik me daarom gaan beraden op de toekomst. Hoe moet het verder? Omdat ik al reeds geruime tijd met Edwin Penterman in gesprek was over de mogelijkheden tot toetreding tot het bedrijf, was mijn keuze snel gemaakt. De voortzetting van Scharenborg door een nieuwe, frisse man, die ruim 10 jaar jonger is en het kantoor van haver tot gort kent is de ideale situatie. Hiermee blijft de werkwijze en de continuïteit die mij voor ogen staat gewaarborgd.”

 

Vertrouwd gezicht

Edwin Penterman kwam in 2000 als stagiair bij Scharenborg in dienst en werkte zich op tot adviseur op verzekeringsgebied. Daarnaast is hij nauw betrokken bij het management. Edwin kent het klappen van de zweep en is voor heel veel klanten al een vertrouwd gezicht. “Omdat we al geruime tijd praten over de mogelijkheden van een overname, heb ik de tijd gehad om de vertrekpunten duidelijk op een rij te zetten. Essentieel voor mij is dat er voor de klanten niets verandert. Scharenborg moet het betrokken, deskundige en servicegerichte kantoor blijven dat we altijd al zijn. Daarnaast wil ik absoluut dat de naam Scharenborg behouden blijft. De naam is ijzersterk en staat voor kwaliteit. Verder blijft het team onveranderd, zodat klanten dezelfde contactpersonen houden. Alleen de klanten van Huub krijgen met mij een nieuw contactpersoon.” Om na het vertrek van Huub de adviescapaciteit op peil te houden, is Scharenborg in gesprek met geschikte kandidaten voor de aanvulling/versterking van het team.

 

Volop kansen

Met het oog op de toekomst ziet Edwin volop kansen voor Scharenborg Beltrum. “Onze persoonlijke formule spreekt steeds meer mensen aan. De schaalvergroting zoals die in verzekerings- en bankenland gaande is, speelt ons dan ook zeker in de kaart. Er zijn echter ook uitdagingen. Denk aan de steeds strenger wordende regelgeving. Om daar gericht op in te kunnen spelen, hebben we steeds meer kennis en kunde nodig. Maar van die kennis en kunde op het gebied van verzekeringen, hypotheken en financieel advies gaan onze klanten op hun beurt ook weer profiteren.”

 

De overname van Scharenborg Beltrum b.v. door Edwin Penterman krijgt eind september zijn beslag. Na de overname zal Huub Scharenborg een adviserende rol blijven vervullen voor Edwin en medewerkers. Heeft u vragen ten aanzien van de overname of wilt u persoonlijk kennismaken met Edwin, dan kunt u bellen met (0544) 48 15 41 of een mail sturen naar info@scharenborg-beltrum.nl. Maar u bent natuurlijk ook van harte welkom op ons kantoor aan de Hassinkstraat 2, 7156 LZ Beltrum.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen