Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Schrijf maandelijks af op de auto

Bij maandlasten voor de auto denk je aan de verzekering, de brandstof, het onderhoud en de belasting. Eigenlijk zou je de afschrijving ook als maandlast moeten zien.

Het kopen van een auto is een grote investering in één keer. Over een aantal jaren moet je weer geld beschikbaar hebben voor het kopen van een vervangende auto. Je weet dat deze kosten uiteindelijk komen, dus je kunt er maar beter voor reserveren. Bedrijven schrijven op de auto’s af, maar dat kun je als particulier natuurlijk ook doen.

Wat houdt afschrijving in?

Bij het kopen van een auto betaal je de cataloguswaarde eventueel vermeerderd met kosten en minus een korting of inruil. Bij een tweedehands auto kun je uitgaan van de dagwaarde, dus het bedrag wat je voor de auto neer moet leggen. Zodra je de auto weer de deur uit doet krijg je de verkoopwaarde terug. Het resterende deel van de waarde heb je dus opgebruikt in de periode dat je de auto had. Je weet natuurlijk niet wat de auto over een aantal jaren in de verkoop gaat opleveren, maar je kunt het wel inschatten. De verloren waarde is de afschrijving.

Hoe kun je reserveren voor jouw toekomstige auto?

Stel, je koopt in 2018 een nieuwe auto voor 20.000 euro. Over vijf jaar ga je de auto inruilen en weer een nieuwe kopen. De vermoedelijke verkoopopbrengst is 11.000 euro. Over deze jaren schrijf je dus 9.000 euro af. Maandelijks wil je reserveren voor weer een nieuwe auto over vijf jaar. Iedere maand moet je dus reserveren: 9.000 euro / 60 maanden = 150 euro. De spaarrente is bijna nul, dus daar hoef je geen rekening mee te houden. Bij een stijgende rente pak je nog wel wat rendement.

Verzeker jouw auto WA + volledig casco

Zorg wel voor de meest uitgebreide autoverzekering. Bij schade moet je de herstelkosten namelijk wel vergoed krijgen, anders gaat de bovenstaande theorie niet op. Je kunt zelfs de pech hebben dat de auto door jouw schuld onherstelbaar beschadigd raakt. Met een beperktere dekking krijg je de schade niet uitgekeerd. Bespaar dus niet door te beknibbelen op de dekking van de autoverzekering.

Of je gaat voor private lease

Met private lease kun je de lasten ook onder controle houden. Je betaalt een vast bedrag en je hoeft alleen nog maar te tanken. De overige kosten zoals het onderhoud, de verzekering en de belasting

betaalt het leasebedrijf. Maak voor jezelf een rekensommetje waarin je het kopen vergelijkt met private lease. Dat kan natuurlijk niet één op één. Je weet niet wat een auto kost aan onderhoudskosten over meerdere jaren gerekend.