Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Voel jij ook stress door de huizenmarkt?

Het kopen van een huis kan spanningen geven. Vooral als het onbekend terrein is. Waar krijgen huizenkopers de meeste stress van?

Er komt nogal veel op je af bij het zoeken naar een huis en bij het regelen van de financiering. Je moet ook nog goed opletten wat je koopt en hebt soms weinig tijd. Als je te laat toeslaat kan het huis waar je belangstelling voor hebt al verkocht zijn. Gezonde spanningen zijn goed, maar stress moet je niet voelen. Dat is ook niet nodig.

Vooral starters voelen stress door de hypotheek

Panelwizard heeft onderzocht hoe huizenkopers het vinden van de juiste hypotheek ervaren. Maar liefst 70 procent van de kopers voelt stress. Bij de starters komt het zelfs uit op 88 procent. Dit geeft veel meer spanningen dan verbouwen en verhuizen. Van de ondervraagden geeft 69 procent aan stress te ervaren door een verbouwing en 75 procent door een verhuizing. Bij het kopen van een huis krijg je te maken met meerdere van deze stressfactoren, dus probeer het hoofd koel te houden.

Een hypotheek regelen moet je overlaten aan de specialisten

Niet iedereen heeft verstand van hypotheken en dat is ook niet zo gek. Er komt namelijk nogal veel bij kijken. Je moet rekening houden met factoren waar je het bestaan wel eerst van moet weten. Daar komt nog bij dat je ook moet denken aan jouw financiële toekomst. En is de hypotheek nog betaalbaar bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en bij overlijden van één van de kopers van het huis? Je hebt een aantal weken de tijd om de hypotheek te regelen, en in de praktijk blijkt dat het eenvoudig lukt. Het niet kunnen financieren van een huis kan je overkomen, maar met knowhow zijn er meerdere wegen te bewandelen.

Huizenkopers zoeken een week naar een geldverstrekker

Van de starters is 41 procent één week aan het zoeken naar een geschikte geldverstrekker. Online kun je veel informatie vinden over de laagste hypotheekrente en inhoudelijke informatie over de voorwaarden van hypotheken. Maar voor het kunnen vergelijken moet je ook goed weten wat de nadelen van bepaalde hypotheekverstrekkers, hypotheekvormen en hypotheekproducten zijn. Dit soort informatie vind je niet op de websites van de banken en andere geldverstrekkers. Daar komen wij in beeld. Wij weten welke hypotheken het best passend zijn voor welke huizenkopers.

Richt je op de verhuizing en op de verbouwing

Deze onderdelen geven voor de meeste huizenkopers al stress. Laat de stress van het regelen van de hypotheek dan los en geef het uit handen. Je staat namelijk op het punt om een financiële verplichting aan te gaan voor 30 jaren. Zorg er dus voor dat je voor de hypotheek de best mogelijke keuze maakt.