Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financi├źle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Waar heb ik recht op als ik geen pensioen opbouw?

Niet iedereen bouwt een pensioen op via een pensioenfonds of een verzekeraar. Waar heb je in ieder geval recht op? Heb je daar voldoende aan?

Iedere Nederlander heeft recht op een bestaansminimum. Tot de pensioenleeftijd kan een bijstandsuitkering een vangnet zijn, en vanaf de pensioengerechtigde leeftijd bestaat er recht op een AOW-uitkering. Maar in beide gevallen gaan het om een lage uitkering. Door het opbouwen van een pensioen kun je voor een aanvulling zorgen op de AOW. Maar hoe hoog is de maandelijkse uitkering zonder dat je recht hebt op een aanvullend pensioen?

Na pensionering rond moeten komen van het minimum

De AOW-uitkering is gekoppeld aan het minimumloon. De hoogte van het minimumloon wordt twee keer per jaar herzien, namelijk per 1 januari en per 1 juli. Bij een stijging van het minimumloon, stijgt ook de AOW-uitkering. Een alleenstaande gepensioneerde heeft recht op 1.181,36 bruto per maand (2018). Partners hebben ieder recht op 814,74 euro per maand. Dit kan een probleem vormen bij een groot leeftijdsverschil tussen partners. Als de nog niet gepensioneerde partners niets of weinig verdient, kan er een hiaat ontstaan.

Is de werkgever verplicht om pensioen aan te bieden?

Een werkgever is vrij in het wel of niet aanbieden van een pensioenregeling. Maar er zijn uitzonderingen. Voor veel branches bestaat een vanuit de CAO verplichte pensioenregeling. Bijvoorbeeld werknemers in de bouw en die als schilder werken vallen binnen de verplichte pensioenregeling.

Is er bij vorige werkgevers pensioen opgebouwd?

Bij de huidige werkgever bouw je misschien geen pensioen op, maar hoe zit het bij vorige werkgevers? Bij een werkgever waar je in een ver verleden werkte staat mogelijk nog wel een kapitaaltje klaar. Hier kun je achter komen door in te loggen op Mijnpensioenoverzicht.nl. In een handig overzicht zie je wat je uitgekeerd krijgt vanaf jouw pensioendatum. Ook bij tussentijds overlijden kun je zien wat jouw nabestaanden uitgekeerd krijgen.

Uitsluitend een AOW-uitkering voldoende?

Uitsluitend een AOW ontvangen is geen riant maandelijks inkomen. Met lage maandlasten is het mogelijk om rond te komen met de uitkering. Met een afbetaalde eigen woning valt al een groot deel van de vaste lasten weg. Toch is dit nog geen garantie dat je rond kunt komen van een laag inkomen. Je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met andere vaste lasten en vergeet ook de onderhoudskosten van de eigen woning niet.

Zit je nog tientallen jaren verwijderd van de pensioendatum? Er zijn natuurlijk mogelijkheden om jouw inkomen na pensionering nog aan te vullen. Graag vertellen wij jou er meer over.