Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Waar bewaar je jouw verzekeringen?

Bij bijvoorbeeld een brand weten de meeste mensen niet waar ze heen moeten bellen om de schade te melden. Weet jij waar jouw huis verzekerd is?

Bij schade neem je zo snel mogelijk contact op met de verzekeraar. Je hebt namelijk behoefte aan advies en je bent verplicht om de schade zo snel mogelijk te melden. Maar wat als je niet bij jouw polissen kunt? Door brand kun je bijvoorbeeld het huis niet in. Je kunt willekeurig verzekeraars bellen, maar dat zijn er tientallen. Door het online opslaan van documenten kun je het probleem oplossen. Of je legt kopietjes bij ouders, kinderen of vrienden neer.

Bij een brand bel je eerst het alarmnummer. Daarna stel je zo snel mogelijk de verzekeraar op de hoogte van de ramp. Ongeveer 43 procent van de Nederlanders heeft geen toegang tot de inboedel- en de opstalverzekering. Voor de zorgverzekering is het beter geregeld. Namelijk 75 procent heeft de informatie beschikbaar. Dit kan online zijn, maar ook met een zorgpasje in de portemonnee. Voor het uitkeren van schades is het bezitten van de polis ook niet belangrijk, maar je moet wel weten waar je moet aankloppen voor het herstellen van een schade of voor een schade-uitkering.

Heb jij jouw verzekeringen via een adviseur afgesloten? Schakel de adviseur in en alles komt goed!

Waar ga je heen na een allesverwoestende brand?

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat 40 procent van de ondervraagden niet weet waar ze heen kunnen als ze door nood niet in de eigen woning kunnen. Over de huisdieren wordt wel nagedacht. 63 procent van de ondervraagden weet waar ze de hond, kat en andere huisdieren tijdelijk heen kunnen brengen. Dus voor de huisdieren hebben we wel al een oplossing in gedachten, maar voor onszelf en de kinderen niet. Driekwart van de Nederlanders heeft niet besproken met de familie en vrienden of ze in geval van nood tijdelijk bij hun kunnen wonen. Vanuit de brandverzekering kan er recht bestaan op vergoeding voor een tijdelijke vervangende woonruimte. Maar het is wel prettig om te weten of je ook bij familie of vrienden terecht kunt.

Wie bel je als je even jouw telefoon niet bij de hand hebt?

Wie kun je bellen als jij jouw telefoon niet bij je hebt? Met andere woorden, welk telefoonnummer weet je uit je hoofd? Kun jij zo het telefoonnummer van jouw kinderen opnoemen? Of van jouw ouders? Veel telefoonnummers kun je niet meer opzoeken in een (online) telefoonboek, dus bepaalde telefoonnummers moet je gewoon weten. Van de ondervraagden kent 66 procent het telefoonnummer van de kinderen niet uit hun hoofd. 42 procent kan de partner niet bellen, omdat ze het telefoonnummer gewoon niet weten.

Hoe los je het probleem op?

Wil je alles op schrift hebben? Print het uit en leg de documenten bij familie of vrienden neer. Bij bijvoorbeeld een brand zijn de documenten dan niet verloren gegaan. Een andere optie is om de gegevens online op te slaan. Bijvoorbeeld in jouw Gmail of op een andere manier waar je er altijd online weer bij kunt.