Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Wanneer ben je onderverzekerd?

In de opstalverzekering en de inboedelverzekering kom je de term onderverzekering vaak tegen. Wat houdt het eigenlijk in en hoe kun je het voorkomen?

Bij het verzekeren is het belangrijk om verzekeringen goed af te stemmen op de risico’s. Je wilt niet teveel betalen, dus moet je niet te ruim verzekerd zijn. Dat kost jou namelijk onnodig geld. Maar onderverzekerd zijn kan nog veel grotere gevolgen hebben. Je hebt jouw huis bijvoorbeeld verzekerd voor een herbouwwaarde van 175.000 euro, maar bij brand blijkt de werkelijke herbouwwaarde 225.000 euro te zijn. Bij een omvangrijke brand zijn de financiële gevolgen erg groot.

Hoe voorkom je onderverzekering in de inboedelverzekering?

Je kunt onmogelijk exact bepalen wat de waarde van jouw inboedel is. Dit kun je alleen maar schatten. Het nadeel van het schatten is dat je er flink naast kunt zitten. Dit kun je voorkomen door het invullen van een inboedelwaardemeter. Aan de hand van een aantal vragen over onder andere de gezinssamenstelling, het inkomen en de leeftijd van de hoofdkostwinner wordt een verzekerd bedrag geadviseerd door de verzekeraar. Bij schade is er door deze manier van bepalen geen sprake van onderverzekering. Het bedrag dat uit de inboedelwaardemeter komt is ook gelijk het maximale bedrag dat de verzekeraar uitkeert bij schade.

Voorkomen van onderverzekering in de opstalverzekering

Ook voor het bepalen van het verzekerd bedrag in de opstalverzekering kun je een schatting maken, maar dat is wel erg tricky. Voor het inschatten van de herbouwwaarde heb je namelijk kennis van zaken nodig. Je kunt hiervoor een taxateur inschakelen, maar het kan ook goedkoper. Ook hiervoor hanteren verzekeraars een systeem om aan de hand van een aantal vragen de herbouwwaarde ongeveer te bepalen. Ook hierbij verklaart de verzekeraar dat je niet onderverzekerd kunt zijn. Deze zogenaamde herbouwwaardemeter vul je samen met jouw adviseur in.

Wat zijn de gevolgen van onderverzekering?

Een te laag verzekerd bedrag heeft invloed op de uitkering. Jouw inboedel is bijvoorbeeld verzekerd voor 30.000 euro. Door een omvallende kaars ontstaat er brand in jouw slaapkamer. De schade aan jouw bed, gordijnen en kleding bedraagt 1.000 euro. Je bent geen eigen risico verschuldigd, dus verwacht je een uitkering van 1.000 euro van de verzekeraar. Er komt een expert en deze krijgt van de verzekeraar ook de opdracht mee om de waarde van de totale inboedel vast te stellen. De waarde van de inboedel schat hij op 40.000 euro, dus is er sprake van onderverzekering. De verzekeraar keert geen 1.000 euro uit, maar 30.000/40.000 = 0,75 x 1.000 euro = 750 euro.