Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Wat blijft er gemiddeld van het brutoloon over?

Wat blijft er netto over van het brutoloon? Dat is een lastig te beantwoorden vraag. Toch is er wel iets over te zeggen.

Werkgevers verstrekken een brutoloon. Op de loonstrook staan een groot aantal heffingen die af gaan van het bruto bedrag voor je onderaan de salarisstrook ziet wat je echt uitgekeerd krijgt. De werkgever houdt dus bedragen van het salaris in en draagt deze af. Het gaat bijvoorbeeld om premies voor de sociale verzekeringen en de loonheffingen.

Hoe zwaar is de belastingdruk in Nederland?

Het OESO (economisch samenwerkingsverband tussen 35 landen) heeft uitgezocht hoe hoog de belastingdruk in verschillende landen is. In Nederland komt het neer op een gemiddelde heffing van 30,4 procent. Van iedere verdiende 1.000 euro gaat dus gemiddeld 304 euro op aan belastingen en heffingen. Hierbij zijn ze uitgegaan van het inkomen van een alleenstaande zonder kinderen. In vergelijking met de andere economisch ontwikkelde landen ligt de heffing in Nederland ongeveer gemiddeld 5 procentpunt hoger.

De heffing in Nederland is onder te verdelen in 17,3 procent aan inkomstenbelasting en 13,1 procent aan bijdragen aan de sociale zekerheid. Het nettoloon zegt nog niet alles. Er zijn namelijk ook nog aftrekposten zoals de betaalde hypotheekrente en verrichte lijfrentestortingen. Deze verlagen dus de heffingen over het inkomen.

Hoe zit het in de ons omringende landen?

Wij betalen weinig heffingen over het brutoloon als je het vergelijkt met België en Duitsland. In België bedraagt de gemiddelde heffing namelijk 40 procent en in Duitsland 39,9 procent. Ook in Denemarken draagt men meer af van het brutoloon, namelijk 35,8 procent. Wil je een lage heffing? Dan moet je in Chili zijn (7 procent) of in Mexico (11,2 procent). Maar de heffing krijg je wel iets voor terug. Als je jouw werk verliest krijg je recht op een WW-uitkering en ook bij arbeidsongeschiktheid kun je recht hebben op een uitkering. Een goede sociale zekerheid kost natuurlijk geld.

De heffing is progressief opgebouwd

De hoogte van de heffingen op het brutoloon is ook afhankelijk van de hoogte van het inkomen. De verschuldigde heffing over het brutoloon stijgt naarmate het inkomen stijgt. Over het inkomen boven de 68.507 euro per jaar betaal je 51,95 procent aan heffing. Ook voor de sociale zekerheden zijn de heffingen voor een deel afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Het is namelijk een percentage van het brutoloon tot een bepaald bedrag.

Voor gezinnen met kinderen waarvan één partner werkt is de heffing over het brutoloon lager. Deze gezinnen komen namelijk op een gemiddelde heffing van 24,6 procent.