Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Ik bouw geen pensioen op, ik los mijn hypotheek af

Met een hypotheekvrij huis heb je een leuke spaarpot, maar je woont wel in jouw spaarpot. Kun je een pensioentekort opvangen met een hypotheekvrij huis?

Het ideale pensioen van 70 procent van het laatstverdiende loon is een utopie. Door diverse oorzaken gaan de meeste werknemers en ondernemers dit ideaal niet bereiken. Zelf extra sparen is een optie of je betaalt gewoon jouw huis af. Met een hypotheekvrij huis heb je ook een vermogen van misschien wel een paar ton opgebouwd. Helaas klinkt het idealer dan het is. Geld dat in stenen zit, zit namelijk niet in jouw portemonnee.

Hoeveel pensioen krijg je?

Weet je waar je recht op hebt vanaf jouw pensioendatum? Alle Nederlanders hebben recht op een AOW-uitkering, maar daarmee kun je niet riant leven. De meeste werknemers bouwen via de werkgever een aanvullend pensioen op. De verschillen in kwaliteit van pensioenregelingen zijn groot. Het hebben van een pensioenregeling wil dus nog niet zeggen dat alles goed geregeld is voor na jouw pensionering. Heb je in het verleden ook nog andere werkgevers gehad? Misschien is daar ook nog een recht op pensioen opgebouwd. Je kunt inzicht krijgen in alles wat er opgebouwd is via Mijnpensoenoverzicht.nl.

Is het pensioeninkomen naar wens?

Ben je tevreden met het bedrag dat je jaarlijks uitgekeerd krijgt na jouw pensionering? Houd er wel rekening mee dat de euro van nu over 10 of 20 jaar veel minder waard is. De inflatie moet je dus ook rekening mee houden. Wat de inflatie wordt de komende decennia kun je alleen maar naar gissen, maar houd er in ieder geval rekening mee.

Wordt de hypotheek afbetaald gedurende de looptijd?

De hypotheekvormen die nu het meest afgesloten worden zorgen voor een volledige aflossing op de einddatum. Maar veel huiseigenaren hebben nog een aflossingsvrije hypotheek. Deze schuld wordt pas afbetaald bij het verkopen van het huis. Na pensionering blijft de hypotheekrente dus verschuldigd.

Lost een afbetaald huis een pensioentekort op?

Nee, helaas zal dat in de praktijk vaak niet werken. Een hypotheekvrij huis zit een vermogen in, maar zolang je het huis niet verkoopt zit het geld vast. Je kunt weer een lening afsluiten met het huis als onderpand, maar dan loop je tegen andere problemen aan. Met een pensioentekort is het nog maar de vraag of een geldverstrekker jou het geld leent en je kunt maar een deel van de overwaarde op die manier uit het huis halen. Eventueel kun je het huis wel verkopen en weer goedkoop een ander huis kopen.