Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Scharenborg Beltrum in nieuwe, vertrouwde handen

Edwin Penterman neem het stokje over van Huub Scharenborg

LEES MEER…

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiƫle) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigenĀ staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Grote misverstanden over de autoverzekering

Er zijn nogal wat misverstanden over de autoverzekering en over de schadevrije jaren. Een aantal veel voorkomende misverstanden willen wij graag de wereld uit helpen.

Een autoverzekering kun je niet zonder als eigenaar van een auto. De verzekering is namelijk verplicht. Je kunt veel geld besparen door de autoverzekering zo goed mogelijk af te stemmen op jouw auto en op jouw voorkeuren. Een aantal misverstanden kunnen jou geld kosten.

Schade kost jou altijd schadevrije jaren

Bij het veroorzaken van een schade aan anderen kunnen de kosten verhaald worden op de WA autoverzekering. Dergelijke schades kosten jou schadevrije jaren. Ook bij het claimen van schade aan jouw eigen auto, moet je rekening houden met een terugval in schadevrije jaren. Maar er zijn uitzonderingen. Bij schade door bepaalde oorzaken val je niet terug in het aantal schadevrije jaren. Het gaat onder andere om schades veroorzaakt door:

  • Diefstal van de auto
  • Brandschade
  • Ruitbreuk
  • Aanrijding met loslopende dieren

De verzekeraar verhaalt de schade voor jou op de tegenpartij

Nee, dat is niet altijd het geval. Bij schade veroorzaakt door een ander verhaalt de verzekeraar de schade voor jou als je WA casco verzekerd bent. Met de WA of de WA beperkt casco autoverzekering is het aan jezelf om de schade te verhalen op de tegenpartij. Dit kun je ondervangen door het kiezen voor de aanvullende verhaalsbijstandsverzekering of de rechtsbijstandsverzekering. In dat geval wordt de schade voor jou verhaald.

All risk autoverzekering biedt overal dekking tegen

De term ‘all risk’ betekent inderdaad alle risico’s, maar helaas biedt de autoverzekering niet overal dekking tegen. Bijvoorbeeld bij rijden onder invloed van drank of drugs heb je een probleem. De verzekeraar keert de schade mogelijk niet uit. Of de verzekeraar keert wel uit en verhaalt de uitgekeerde schade vervolgens weer op jou. Natuurlijk is ook opzettelijk veroorzaakte schade niet verzekerd. Er zijn meer uitsluitingen die we ook zien bij andere schadeverzekeringen, namelijk schade veroorzaakt tijdens een oorlog en schade door een atoomkernreactie. Dit is uitgesloten omdat verzekeraars dergelijke lasten niet kunnen dragen door de omvang van de totale schadelast.

De WA casco autoverzekering is de beste keuze

Voor een nieuwe auto is de WA casco dekking de beste keuze, maar voor oude auto’s vaak juist niet. Voor de WA casco wordt de premie berekend aan de hand van de nieuwwaarde van de auto. Als de auto nog maar een waarde heeft van een paar duizend euro, komt de premie voor de meest uitgebreide autoverzekering voor oudere auto’s vaak te hoog uit.

Met 10 jaren rijervaring heb je 10 schadevrije jaren

Helaas werkt het anders. Je bouwt schadevrije jaren op door een auto te verzekeren op jouw naam. Bij één jaar niet claimen op de autoverzekering bouw je één schadevrij jaar op. Bij een geclaimde schade verlies je in één keer weer 5 schadevrije jaren. Zoals al eerder aangegeven kost een claim in sommige gevallen geen schadevrije jaren.