Op zoek naar financiële zekerheid?

We realiseren uw financiële wensen
op een deskundige, transparante & eerlijke manier

Behoefte aan een persoonlijke raadgever?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te
voorzien van een betrouwbaar & professioneel advies

scharenborg
Meer inzicht in uw financiële situatie?

Uw bankzaken, hypotheek en verzekeringen zijn veilig bij ons;
we bieden u graag een deskundige & betrouwbare helpende hand

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiële) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Autoverzekering – Ouderen en jongeren betalen een hogere premie

Voor de autoverzekering is het gebruikelijk om de premie afhankelijk te maken van het risico. Hierdoor zijn jongeren en ouderen duurder uit. Terecht of niet?

Jongeren tot 24 jaar kunnen moeilijker een autoverzekering afsluiten. Niet alle verzekeraars accepteren jongeren, de verzekeraars die het wel doen brengen vaak een hoge premie in rekening. Hetzelfde geldt voor ouderen. Automobilisten van bijvoorbeeld 60 jaar ondervinden nog geen hinder bij het verzekeren, maar 80-plussers wel.

Wat is het probleem voor jongeren?

Jongeren lopen tegen een tweeledig probleem aan. Ze hebben geen of nauwelijks schadevrije jaren en niet alle verzekeraars zijn dol op jongeren. Bij sommige verzekeraars zijn ze pas welkom vanaf hun 22e verjaardag. Er zijn ook verzekeraars die een nog hogere toetredingsleeftijd hanteren. Hiermee houdt het probleem nog niet op. Want de premieverschillen zijn ook enorm. Er zijn verzekeraars die een premie van honderden euro’s per maand in rekening durven brengen. Gelukkig is dit probleem te ondervangen. Wij weten namelijk waar jongeren het beste terecht kunnen.

Ouderen betalen ook een hogere premie

Volgens het Verbond van Verzekeraars betalen de oudere senioren 5 tot 10 euro in de maand meer in vergelijking met jongere automobilisten. Ook ouderen lopen tegen het probleem aan dat ze niet meer overal terecht kunnen. Er zijn enkele verzekeraars die nieuwe verzekeringnemers weigeren vanaf een bepaalde leeftijd.

Mogen verzekeraars dit zomaar doen?

Ja, dat mag! Er zijn namelijk statistieken bekend waaruit blijkt dat jongeren tot 24 jaar oud en ouderen gemiddeld meer schades veroorzaken. Volgens het Verbond van verzekeraars richten automobilisten van 81 jaar of ouder zeven keer meer ongelukken aan als je het vergelijkt met automobilisten tussen 61 en 65 jaar oud. Hier is dus geen sprake van discriminatie, maar een te onderbouwen onderscheid in premie. Hetzelfde verhaal gaat op voor jongeren. Jonge bestuurders tot 24 jaar oud veroorzaken 25 procent meer schades, blijkt uit onderzoek van de verzekeraar Generali.

Moeten jongeren en ouderen op de blaren zitten?

Nee dat hoeven ze niet. Verzekeraars mogen echter wel zelf bepalen of ze jou accepteren voor een autoverzekering. Ook bepalen ze zelf welke premie ze jou in rekening brengen. Daar staat tegenover dat jij zelf bepaalt waar jij jouw auto verzekert.