Op zoek naar financiële zekerheid?

We realiseren uw financiële wensen
op een deskundige, transparante & eerlijke manier

Behoefte aan een persoonlijke raadgever?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te
voorzien van een betrouwbaar & professioneel advies

scharenborg
Meer inzicht in uw financiële situatie?

Uw bankzaken, hypotheek en verzekeringen zijn veilig bij ons;
we bieden u graag een deskundige & betrouwbare helpende hand

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiële) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Zijn jouw zakelijke bezittingen nog privé verzekerd?

Wist jij dat zakelijke bezittingen vaak niet verzekerd zijn onder de inboedelverzekering? Producten verkopen vanuit huis wordt al gezien als zakelijk. Waar ligt de grens?

In Nederland zijn één miljoen zzp’ers actief. Bijvoorbeeld jouw computer en de kantoormeubels zijn niet verzekerd op de inboedelverzekering. Een nog groter risico vormt de aansprakelijkheid voor schade aangericht aan anderen. Het risico is verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), maar als je als zzp’er schade aanricht ben je niet verzekerd. Hetzelfde geldt ook voor een onschuldig lijkende webwinkel waar je activiteiten voor uitvoert. Of in de avonduren werk je bijvoorbeeld nog als dakdekker of als nagelstylist. Een zakelijk gekochte telefoon is niet meeverzekerd op de particuliere reisverzekering. Hetzelfde geldt ook voor de telefoon waarvoor je zakelijk de maandlasten draagt.

Hoe kun je het risico wel verzekeren?

Hier is geen kant en klare oplossing voor te geven. Per individueel geval kan het verschillen. Als je af en toe iets op Marktplaats verkoopt zullen verzekeraars niet moeilijk doen. Iemand die via Ebay een eigen online winkeltje heeft, kan bij een brand de schade aan zijn verkoopvoorraad mogelijk niet claimen op de inboedelverzekering. De grens is vaag. Ga in gesprek met jouw adviseur over de beste verzekeringsoplossing. Hij of zij heeft vaker met dit bijltje gehakt.

Het risico van aansprakelijkheid moet je niet onderschatten

Een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Wat als je een ondeugdelijk product hebt verkocht? De koper loopt bijvoorbeeld lichamelijk letsel op en raakt daardoor arbeidsongeschikt. De aansprakelijkheid hiervoor kan bij jou liggen. Bij het leveren van diensten kan er financiële schade ontstaan. Je hebt tegen betaling bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting voor iemand ingevuld. Door een foutieve opgave van bepaalde fiscale gegevens ontstaat er een kostenpost van duizenden euro’s. Jij bent hiervoor aansprakelijk te stellen. Jouw diensten waren immers niet goed. Deze schadeclaim kun je niet verhalen bij een verzekeraar van jouw particuliere verzekeringen.

Daarom zijn verzekeringen adviesproducten

Er wordt nog weleens gezegd dat particuliere schadeverzekeringen geen adviesproducten zijn. Veel mensen die dat denken komen na de eerste de beste schade alsnog naar de onafhankelijke tussenpersoon. Bij schade blijkt namelijk de kwaliteit van de verzekering. Waar het vaak aan schort is de afstemming van de verzekeringen op de risico’s. Verzekerden die thuis ook aan het ondernemen zijn, moeten de verzekeringen hierop afstemmen. Veel particulieren weten dat niet, en dat is ook logisch. Ieder zijn eigen vak. Goed advies inwinnen voorkomt teleurstellingen bij schade.