Op zoek naar financiële zekerheid?

We realiseren uw financiële wensen
op een deskundige, transparante & eerlijke manier

Behoefte aan een persoonlijke raadgever?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te
voorzien van een betrouwbaar & professioneel advies

scharenborg
Meer inzicht in uw financiële situatie?

Uw bankzaken, hypotheek en verzekeringen zijn veilig bij ons;
we bieden u graag een deskundige & betrouwbare helpende hand

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiële) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Wat kost een huis aan onderhoud?

Kopen is gemiddeld goedkoper dan een huis huren. Maar houd wel rekening met de hoge onderhoudskosten van een eigen huis.

Huurders die switchen naar het kopen van een huis, kunnen profiteren van vele voordelen. Wat dacht je van een hypotheekvrij huis na 30 jaren? Het voordeel is nog groter. Huurders krijgen jaarlijks op 1 juli ook nog huurverhogingen voor de kiezen. Huiseigenaren kunnen de hypotheekrente lang vastzetten tegen vaste maandlasten. Toch heeft het kopen van een huis niet alleen maar voordelen. De onderhoudskosten van een eigen huis kunnen hoog oplopen.

Wat kunnen huiseigenaren aan onderhoudskosten verwachten?

Huurders hebben ook kosten voor het onderhouden van de huurwoning. Maar voor huurders blijft het beperkt tot het verfraaien van de binnenkant van de woning. Huiseigenaren moeten investeren in de kwaliteit van het huis. Het gaat om het schilderen van de kozijnen, maar ook om het op termijn vervangen van de kozijnen. Ook moeten de badkamer, de cv-installatie en de keuken een keer vervangen worden. Met name het groot onderhoud loopt behoorlijk in de papieren. Het vervangen van het dak gaat bijvoorbeeld tienduizenden euro’s kosten. Dit zijn investeringen die nauwelijks hoeven, maar ze komen er een keer aan.

Wat ben je maandelijks aan onderhoud kwijt?

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat je rekening moet houden met 300 euro per maand. Hierbij zijn bijvoorbeeld investeringen ter verfraaiing van het huis niet meegenomen. Het gaat om een gemiddelde, want de hoogte van de kosten is namelijk afhankelijk van de staat van onderhoud van het huis. Ook de leeftijd van je huis speelt een grote rol. Als je een 100 jaar oud huis koopt, kun je er vanuit gaan dat je meer onderhoudskosten hebt dan wanneer je een relatief jong huis koopt.

Plan onderhoud in

De meeste huiseigenaren hebben naast de vaste woonlasten geen extra 300 euro beschikbaar voor onderhoud. Toch moet onderhoud wel gebeuren. Door over meerdere jaren gerekend onderhoud in te plannen, kun je jouw geld optimaal besteden. Ga voor het meest noodzakelijke onderhoud, het huis aan de buitenkant schilderen bijvoorbeeld. Als je hier niet genoeg aandacht aan schenkt, moet je op langere termijn de kozijnen vervangen. Door tijd te maken voor een planning voorkom je dat je belangrijk onderhoud over het hoofd ziet.

Goed onderhoud is belangrijk voor de waardeontwikkeling

Een slecht onderhouden huis is moeilijk verkoopbaar. Kopers zijn best bereid om een huis naar hun eigen wens aan te passen, maar de basis moet goed zijn. Er hoeft geen moderne keuken in een huis zitten, maar bijvoorbeeld een lekkage of een gedeeltelijk doorgezakt dak is dodelijk voor de verkoop. Hetzelfde kun je ook zeggen over verrotte onderdelen van een huis, zoals verdiepingsvloeren die vervangen moeten worden. Werkzaamheden waarvan de kosten moeilijk inschatbaar zijn, zijn redenen om een huis niet te kopen.