Op zoek naar financiële zekerheid?

We realiseren uw financiële wensen
op een deskundige, transparante & eerlijke manier

Behoefte aan een persoonlijke raadgever?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te
voorzien van een betrouwbaar & professioneel advies

scharenborg
Meer inzicht in uw financiële situatie?

Uw bankzaken, hypotheek en verzekeringen zijn veilig bij ons;
we bieden u graag een deskundige & betrouwbare helpende hand

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiële) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Hypotheekrentes massaal verhoogd in de eerste dagen van juli

Na een uitspraak van de voorzitter van de ECB eind juni zijn de hypotheekrentes aan het stijgen. Wat is er aan de hand?

We raken er bijna aan gewend. Bij het kopen van een huis kun je profiteren van een zeer lage hypotheekrente. Er moet een keer een kentering komen. De rentes kunnen niet alleen maar zakken. Dat de hypotheekrentes ook kunnen stijgen hebben we gezien sinds 1 juli. Er zijn al tientallen verhogingen doorgevoerd. Hier kun je nog geen conclusies uit trekken, maar huizenkopers en huiseigenaren die de rentevast periode kunnen verlengen zijn wel op hun hoede.

Wat is er aan de hand?

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft eind vorige maand gezinspeeld op het afbouwen van het opkoopprogramma van staats- en bedrijfsobligaties. De ECB pompt iedere maand tientallen miljarden euro’s in de Europese economie. Het gaat beter met de economie, dus wordt het op deze manier van aanjagen van de economie binnenkort afgebouwd. De geldpersen gaan dus minder hard draaien. Hierdoor gaat het banken meer kosten om geld aan te trekken. Dit heeft natuurlijk ook weer invloed op de hoogte van de hypotheekrente.

Is het nu over met de pret?

In de eerste twee weken van juli zijn vooral de rentevast periodes van 10 jaar en 20 jaar duurder geworden. Het zijn geen grote sprongen, maar er zijn wel al 30 verhogingen doorgevoerd. Dat is even wennen, want wij waren gewend geraakt aan verlagingen. Dit kan een tijdelijke ontwikkeling zijn, maar de dalende trend kan nu ook omgezet worden naar een stijgende trend. De hypotheekrentes zullen niet in één keer met 1 procentpunt of meer verhoogd worden, maar ook een kleine verhoging kan al een groot verschil maken in de maandlasten. Er is geen reden tot paniek, maar het blijft wel opletten.

Wat staat jou nu te doen?

Je hoeft nu niet direct met grote haast een offerte aan te vragen. Een lichte stijging van de hypotheekrente is nog geen reden om impulsief te handelen. Dus nu niet snel een huis kopen om nog mee te kunnen liften op de lage rente. Een huis kopen of een nieuwe rentevaste periode kiezen moet weloverwogen gebeuren.