Op zoek naar financiële zekerheid?

We realiseren uw financiële wensen
op een deskundige, transparante & eerlijke manier

Behoefte aan een persoonlijke raadgever?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te
voorzien van een betrouwbaar & professioneel advies

scharenborg
Meer inzicht in uw financiële situatie?

Uw bankzaken, hypotheek en verzekeringen zijn veilig bij ons;
we bieden u graag een deskundige & betrouwbare helpende hand

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiële) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Is een reisverzekering onzin bij een vakantie binnen Nederland?

Bij een vakantie binnen Nederland is een reisverzekering minder noodzakelijk, maar zeker niet overbodig. Er blijven situaties denkbaar waarbij je baat hebt bij een reisverzekering.

Bij een vakantie binnen Nederland hoef jij je niet druk te maken over het verzekeren van medische kosten. In geval van nood zal je ook minder snel een beroep doen op de alarmcentrale van de verzekeraar. Toch is een reisverzekering geen complete onzin.

Wat voegt een reisverzekering toe bij een vakantie in Nederland?

In sommige gevallen zit in de inboedelverzekering een zogenaamde buitenhuisdekking. Dat wil zeggen dat diefstal van jouw bezittingen buiten jouw huis gewoon verzekerd is. Toch is deze dekking vaak te beperkt om erop te kunnen vertrouwen. Met een reisverzekering is jouw bagage verzekerd tegen diefstal. Dit is ook gelijk de belangrijkste dekking van de reisverzekering als je binnen Nederland blijft. Eventueel keert de reisverzekering ook uit als je schade aanricht aan het vakantieverblijf.

Een reisverzekering voor Nederland afsluiten

Verzekeraars beseffen zich ook dat de reisverzekering voor een vakantie binnen Nederland minder noodzakelijk is. Daarom hebben sommige verzekeraars een goedkope reisverzekering voor Nederland in het assortiment. Je bent dus verzekerd binnen Nederland en beperkt in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een dagje uit naar Duitsland vanaf jouw vakantieadres.

Ga je vaker per jaar op vakantie?

Een reisverzekering voor een vakantie binnen Nederland doe je hoofdzakelijk voor je bagage en eventueel de aansprakelijkheidsschade aan jouw vakantieverblijf. Ga je gedurende het jaar ook wel in het buitenland op vakantie? Een doorlopende reisverzekering biedt dan uitkomst. Deze biedt ook dekking bij een vakantie binnen Nederland. Zelfs met één overnachting in het buitenland of Nederland biedt de reisverzekering al dekking.

Wanneer kan een doorlopende reisverzekering uit?

Een aflopende reisverzekering sluit je af als je jaarlijks één keer op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering kan uit bij meerdere vakanties in één jaar, of bij één lange vakantie. Waar het omslagpunt ligt verschilt. Het is namelijk volledig afhankelijk van de dekking die jij wenst in de verzekering. Indicatief kun je uitgaan van twee weken. Bij een vakantie binnen Europa gedurende twee weken kun je een vergelijking maken tussen een aflopende verzekering en een doorlopende reisverzekering.

Bij twijfel kun je beter kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Stel, je gaat nog een keer een weekendje weg. Met de doorlopende reisverzekering heb je gewoon dekking. Je hoeft niet eerst weer een reisverzekering te regelen en vaak zijn aflopende reisverzekeringen in dat geval ook te duur.