Op zoek naar financiële zekerheid?

We realiseren uw financiële wensen
op een deskundige, transparante & eerlijke manier

Behoefte aan een persoonlijke raadgever?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te
voorzien van een betrouwbaar & professioneel advies

scharenborg
Meer inzicht in uw financiële situatie?

Uw bankzaken, hypotheek en verzekeringen zijn veilig bij ons;
we bieden u graag een deskundige & betrouwbare helpende hand

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiële) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

Een ander huis kopen en de restschuld meefinancieren? Het kan nu nog!

De huizenprijzen zijn hard onderuit gegaan tot 2013. Gelukkig is verhuizen met een restschuld ook mogelijk. Maar niet lang meer! Ongeveer nog een half jaar.

De huizenprijzen zijn in de periode 2008 tot en met 2013 gemiddeld met ongeveer 20 procent gezakt. Ook werden er in deze periode minder huizen verkocht. Hierdoor is de doorstroming op de huizenmarkt bijna tot stilstand gekomen. Veel huiseigenaren die de volgende stap in de wooncarrière wilden maken, konden dit niet doen omdat de schuld op het huis hoger was dan de verkoopwaarde van het huis. Sinds 2012 is de restschuldfinanciering aftrekbaar van het inkomen, tenminste de betaalde rente hierover.

Wanneer kun je gebruik maken van de restschuldfinanciering?

Stel, je bezit een huis met een hypotheek van 200.000 euro. Bij verkoop van jouw huis komt de opbrengst bijvoorbeeld uit op 190.000 euro. Na verkoop neem je de restschuld mee naar de volgende woning. Door de regeling met de restschuldfinanciering is de betaalde rente over de restschuld aftrekbaar van het inkomen. Deze aftrek houd je tot 15 jaren na het ontstaan van de restschuld. Van deze regeling kun je tot 2018 nog gebruik maken. Voor huizen verkocht na 31 december 2017 geldt de fiscaal gunstige restschuldregeling niet meer.

Nog plannen? Wacht niet te lang

Er staan op dit moment nog ongeveer 620.000 koophuizen onder water. De eigenaren van deze huizen kunnen nu mogelijk nog gebruik maken van het fiscaal voordeel, maar het wordt al krap. Het huis moet namelijk vóór 2018 verkocht zijn. Dat niet alleen, het huis moet ook dit jaar nog overgedragen worden bij de notaris. Je hebt nog bijna een half jaar. Dat lijkt misschien lang, maar als het een paar maanden duurt voordat de koper het voorlopig koopcontract tekent, gaat het mogelijk al niet meer lukken.

Wat is de financiële schade?

Als er na verkoop een restschuld overblijft van 20.000 euro, kun je dit bedrag financieren in de hypotheek voor het volgende huis dat je koopt. Over de restschuld ben je bijvoorbeeld een rente verschuldigd van 3 procent. Als we de aflossing op de schuld buiten beschouwing laten, ben je over het eerste jaar 600 euro aan rente verschuldigd. Uitgaande van een inkomen in de 42 procent schijf, krijg je door de restschuldregeling een belastingteruggave van 252 euro (42 procent van 600 euro). Door het aflossen op de schuld wordt het fiscaal voordeel wel steeds kleiner, maar gedurende maximaal 15 jaren kun je de betaalde rente over deze restschuld aftrekken van jouw inkomen.