Op zoek naar financiële zekerheid?

We realiseren uw financiële wensen
op een deskundige, transparante & eerlijke manier

Behoefte aan een persoonlijke raadgever?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te
voorzien van een betrouwbaar & professioneel advies

scharenborg
Meer inzicht in uw financiële situatie?

Uw bankzaken, hypotheek en verzekeringen zijn veilig bij ons;
we bieden u graag een deskundige & betrouwbare helpende hand

Bankzaken

Scharenborg Beltrum b.v. is uw betrokken adviseur en specialist als het gaat om uw bankzaken.

Meer informatie

Hypotheken

Onafhankelijk en persoonlijk advies over hypothecaire zaken vindt u bij Scharenborg Beltrum b.v.

Meer informatie

Verzekeringen

Welke risico’s loopt u en welke verzekeringen passen daarbij? Scharenborg Beltrum b.v. helpt u verder.

Meer informatie

Download de app

Meer informatie

Over Scharenborg Beltrum b.v.

Bij Scharenborg Beltrum b.v. denken we met onze relaties mee. Met ons oplossingsgericht vermogen willen we onze klanten niet alleen nu hiermee helpen maar ook naar de toekomst toe. Zo willen we mensen helpen bij het inzichtelijk krijgen van hun werkelijke (financiële) wensen, behoeften en doelstellingen.

Hebben we deze samen bepaald, dan gaan we aan de slag met mogelijke oplossingen hiervoor. Als we deze in kaart hebben gebracht zullen we samen trachten deze te realiseren en te waarborgen. Ons doel is om in begrijpelijke taal oplossingen aan te dragen, waarbij op basis van wederzijds vertrouwen het gewenste resultaat wordt behaald.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies van een betrokken specialist?

Dan is Scharenborg Beltrum b.v. er voor u. Onze deskundigen staan voor u klaar als het gaat om uw bankzaken,
hypotheek of verzekeringen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Ons laatste nieuws

Article Site
Terug naar alle artikelen

De financiële gevolgen van het overlijden van een gezinslid

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten bij het kopen van een huis. Maar er zijn meer redenen om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Het overlijden van een gezinslid is een zware emotionele klap. Het wordt vaak nog verder verergerd door financiële gevolgen die vaak ook ontstaan. Het huishouden is ingericht op twee inkomens. Vanuit de sociale voorzieningen bestaat er mogelijk recht op een uitkering, maar verwacht er niet teveel van. Het komt erop neer dat je de zaakjes goed op orde moet hebben om een grote financiële ramp door overlijden te voorkomen.

Waar heb je recht op bij overlijden van je partner?

Bij overlijden bestaat er onder voorwaarden recht op een ANW uitkering. Een belangrijke voorwaarde is dat er een kind onder de 18 jaar tot het huishouden behoort. Je hebt ook rechten als je zelf (deels) arbeidsongeschikt bent. Het bedrag is laag en je inkomen wordt ook nog weer deels of volledig gekort op de uitkering. De ANW kun je dus niet volwaardig op vertrouwen. Eventueel bestaat er recht op een nabestaandenpensioen vanuit de pensioenregeling van de overledene.

Wat kun je aanvullend regelen?

Bij overlijden moet de rest van het gezin financieel wel in staat zijn om de draad weer op te pakken. Het is natuurlijk onwenselijk dat de achterblijvers moeten verhuizen omdat de woonlasten niet meer op te brengen zijn. Een overlijdensrisicoverzekering verstrekt een eenmalige uitkering bij overlijden van de verzekerde. Vooral voor gezinnen met nog opgroeiende kinderen is deze verzekering onmisbaar. Kinderen opvoeden brengt hoge kosten met zich mee. Ondanks het overlijden van één van de ouders moeten ze nog wel de kans krijgen om bijvoorbeeld te studeren.

Hoe hoog moet het verzekerd bedrag zijn?

Hoeveel geld heb je nodig om het huishouden draaiende te houden? Dat is een lastige vraag. Je weet namelijk niet wanneer iemand overlijdt en hoe je financiële situatie op dat moment is. Het blijft een inschatting. Het maakt ook uit hoe hoog de vaste lasten van het huishouden zijn. Het financiële gemis kun je niet volledig opvangen, maar met een uitkering van bijvoorbeeld 100.000 euro kan het gezin de zaken weer op orde brengen en het leven weer oppakken.

Wordt de hypotheek afbetaald bij overlijden?

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht gesteld. Je bent niet verplicht om het volledige hypotheekbedrag te verzekeren. Het is vaak wel verstandig om dat te doen. Het bedrag dat aan hypotheek overblijft moet voor de achterblijvers wel betaalbaar zijn. Met een huurhuis is het probleem nog groter. De huur gaat namelijk niet omlaag na overlijden van één van de huurders. Huurders hebben dus ook veel belang bij een overlijdensrisicoverzekering.